Wat u moet weten over de G-kracht

Wat is een G-kracht?

Wanneer iemand voor zijn/haar 17e arbeidsongeschikt wordt verklaard, komt deze persoon in aanmerking voor een Wajong-uitkering. Een groot gedeelte van deze groep Wajongers wil en kan echter maar al te graag aan het werk en hier zitten een aantal zeer aantrekkelijke voordelen aan vast voor u als werkgever.

Lees meer over G-krachten

Hoe kom ik aan een G-kracht? 

Het succes van de G-kracht in uw bedrijf bevindt zich in de match. Een match die wordt gemaakt in samenspraak met u en één van onze jobcoaches. Samen kijken we niet alleen naar de beperking van de G-kracht, maar juist naar de mogelijkheden. Oftewel; de kracht! Misschien heeft u nu al een idee over het takenpakket dat u wilt laten invullen door een G-kracht, maar het is ook goed mogelijk om samen met de G-coach na te denken over taken binnen uw bedrijf die nu nog worden ingevuld door duur en wellicht overbelast personeel.

Zet hier de eerste stap naar g-kracht binnen uw bedrijf

Waarom een jobcoach van de G-groep?

Nederland telt inmiddels meer dan 2000 jobcoaches. Omdat wij ons realiseren dat de ene jobcoach de andere niet is, zijn wij met twee re-integratie bedrijven bij elkaar gekomen en hebben een norm gesteld voor de kennis en vaardigheden en dus de kwaliteit van onze jobcoaches. De ‘G’ staat dan ook voor Gespecialiseerd en Gekwalificeerd. Dit betekent dat al onze G-coaches opgeleid zijn voor de begeleiding van G-krachten en gespecialiseerd in de verschillende achtergronden van G-krachten, zoals bijvoorbeeld vormen van autisme, zichtbeperkingen, gehoorbeperkingen en verstandelijke handicaps. 

Uniek voor deze branche is dat onze G-coaches hun ervaringen groepsbreed met elkaar delen, waardoor de collectieve kennis van de G-groep een sluitende aanpak kan garanderen. Die uiteindelijk ervoor zorgt dat de G-krachten een eigen plekje op de arbeidsmarkt gaan vinden.

Lees meer over de G-coach